Workshops

wsb

DAGJE UIT MET COLLEGA’S ?

Het jaarlijkse personeelsuitstapje? Na een avondje bowlen werd dat het survivalweekend. En anno 2013 ? Wie nu iets voor het personeel of relaties organiseert, kiest voor een dagje kunst en cultuur!

POSTmaARTS is een creatief bedrijf dat u hierbij kan helpen. Vanuit de achtergrond van beeldend kunstenaar en docente, organiseert en produceert Marijke Postma TEKEN/SCHILDER WORKSHOPS, waarbij op ontspannen wijze uw personeel c.q. uw relaties zich tot ware kunstenaars weten te ontpoppen.

Vanuit een gemeenschappelijk thema een ontwerp maken en dit uitvoeren op enorme schilderdoeken, om vervolgens het resultaat als herinnering aan een bijzondere dag nog lang te bewonderen. Portretten tekenen van je collega’s en deze als groepsportret gezamenlijk op een groot doek schilderen: Een greep uit de mogelijkheden, die wij u kunnen bieden. Wij gaat uit van een basisconcept, dat telkens opnieuw wordt toegesneden op de vraag van de opdrachtgever. Doorgaans bestaat een workshop uit een individueel- en een gezamenlijk gedeelte. Na een korte motiverende inleiding (b.v. een lezing/presentatie), volgt de instructiefase die betrekking heeft op thematiek, (teken/schilder) technische vaardigheden en materiaalgebruik. Vervolgens gaan de deelnemers, in eerste instantie vaak individueel aan de slag, om vervolgens gezamenlijk naar het beoogde einddoel toe te werken; een groot groepsschilderij! Varianten binnen dit concept zijn vanzelfsprekend mogelijk. De opzet van het programma en de begeleiding zijn zodanig, dat men in relatief korte tijd tot verrassende resultaten komt.

POSTmaARTS weet uit ervaring, dat de reserve van de in overalls gestoken ‘schilders’ snel plaats maakt voor enthousiasme. Even belangrijk is dat iedereen opeens blijkt te kunnen schilderen. Het eindresultaat wordt dan ook niet zonder trots getoond. Niet zelden krijgen de doeken die tijdens de workshops vervaardigd worden, permanent een plaats binnen het bedrijf.